Ons vlees

Goed voor het leven. Ook bij ons vlees vinden we het belangrijk dat het dier een goed leven heeft gehad en dat er verantwoord met het milieu wordt omgegaan. Hieronder leggen we graag uit waar ons vlees vandaan komt en waarom we hiervoor gekozen hebben.

Ons MRIJ Rund

Ons rundvlees komt van het MRIJ rund. Het MRIJ rund is afkomstig uit twee streken in Nederland: gedeeltelijk uit Overijssel en gedeeltelijk uit het oosten van Noord Brabant en graast langs de Maas, Rijn en IJssel. Dit is dan ook waar MRIJ voor staat; Maas, Rijn en IJssel. Sinds 1905 is het een officieel ras.

CornelisZ kiest voor deze kwaliteit vanwege de smaak van dit rundvlees en vanwege de duurzaamheid. Het MRIJ rund is namelijk een roodbont dubbeldoel ras. Dat wil zeggen dat niet alleen de melk van de koe wordt gebruikt, maar ook het vlees. Het vlees van het MRIJ rund is erg sappig en vol. Daarnaast is de koe een sterk ras en heeft vrijwel geen last van ziektes. Ook zijn de runderen goed gespierd wat weer bijdraagt aan de smaak van het vlees. CornelisZ serveert de lekkerste stukjes vlees van het MRIJ rund en dat proef je, het vlees is van topkwaliteit!

Ons Texelaar lamsvlees

Wij maken gebruik van Texelaar lamsvlees, en dat is puur genieten. Het heeft wereldwijd een goede naam en steekt qua smaak en samenstelling dan ook met kop en schouders boven buitenlands lamsvlees uit. Het bekendste schapenras is de Texelaar; door kruisingen het vaderdier van zo’n 75% van alle Nederlandse schapenrassen. Zijn nakomeling, het Texels lam, is dus niet afkomstig van Texel maar is de naam van het ras. Dit lam biedt een uitstekende vlees/botverdeling en een ideale vlees/vetverhouding, wat de smaak ten goede komt. Het vlees is mals en bevat weinig bindweefsel. Texelaar lamsvlees is een natuurproduct: de lammeren worden buiten gehouden en voeden zich al scharrelend op graasgebieden als weiden en heide. Kortom: goed voor het leven!

Ons Varkensvlees

Voor het varkensvlees in onze gerechten maken wij gebruik van het Belgische bedrijf PQA (Porcs Qualité Ardenne) in de Ardennen. De varkens leven in alle vrijheid en onder de beste omstandigheden en hun voeding is 100% plantaardig. Dagelijks wordt het vlees gecontroleerd door de keurmeester van PQA of alles voldoet aan de gestelde kwaliteit. Dit alles is te proeven in de kwaliteit van het vlees!

Ons Kalfsvlees

Ons kalfsvlees is VITEL-oké  en heeft een eigen keurmerk.
VITEL-oké kalfsvleesproducten worden geleverd in een speciale, duurzame verpakking: graskarton. De eerste vleesverpakking op de markt gemaakt van overschot aan natuurgras. Het welzijn van de dieren wordt verzekerd door: beperkte reistijden voor de dieren, groepshuisvesting, voldoende leefruimte in de stal en gevoerd met natuurlijk vezelrijk voer. Goed voor het leven.

Onze Vleeswaren

Wij maken gebruik van een ruim assortiment ambachtelijke vleeswaren producten uit diervriendelijke houderij systemen in Nederland en Europa. Dit houdt in dat de dieren hun natuurlijke gedrag mogen vertonen. De ambachtelijkheid van de vleeswaren blijkt uit het volgende: er zijn geen allergenen te vinden in de producten en ook zijn alle producten glutenvrij en wordt de toevoeging van zout tot een minimum beperkt en de smaakstof MSG vermeden.

Ons Gevogelte

Onze kippen halen we bij Nature & Respect, een scharrelkip met buitenloop en met wel 2 “beter leven” sterren van de dierenbescherming! Deze kippen zijn van een langzamer groeiend ras (dus geen “plof”kippen bij CornelisZ!), hebben een buitenloop en zijn gevoerd met minimaal 70% granen (meestal geproduceerd door de boeren zelf). Deze kip onderscheidt zich vooral door de buitenloop, een kip hoort naar buiten te gaan. En dit is de reden dat de Dierenbescherming 2 “beter leven” sterren heeft uitgereikt.

 

Benieuwd naar onze gerechten? Bekijk dan onze menukaarten.

 

"Lamsrack, zo mals als..."