Koffie

Onze medewerkers zijn Barista getraind, wat inhoudt dat ze weten hoe ze een héél goed, zeg gerust: uitstekend kopje koffie voor jou kunnen maken! Om die koffie te kunnen bereiden heb je natuurlijk meer nodig dan kennis alleen: het begint bij de koffiebonen! Die halen wij bij Corsini in Italië, waar we je hieronder meer over vertellen! Daaronder vind je nog een tekstje over Corsini en die gaat over de koekjes die wij serveren bij die overheerlijke koffie! Die koekjes komen ook uit Italië, ook bij Corsini, maar het is een heel ander bedrijf uit een heel andere streek.

Caffè Corsini

Bij Caffè Corsini hebben ze maar één doel: de koffiecultuur als een levenswijze neer te zetten. De passie die uit dit doel spreekt, raakte ons bij CornelisZ omdat we die herkenden. Toen we verder leerden hoe ze bij Corsini dit doel behalen, waren wij verkocht…

De medewerkers van Corsini zoeken naar koffiebonen in alle koffieregionen ter wereld en proeven, beoordelen, waarderen en selecteren zodat zij ons na de branding geweldige koffie kunnen laten proeven. De geschiedenis van Corsini gaat over mensen, innovatie en kwaliteit. Het is de kunst van het mengen van koffiebonen uit diverse regio’s en het maken van koffie van bonen van één plantage. Het succes van deze factoren heeft Corsini de afgelopen 60 jaar tot één van de meest belangrijke koffiebranders van Italië gemaakt. Het is kwaliteit gemaakt van passie.

Corsini Biscotti

Toscaanse bakkers sinds 1921. Al vier generaties van de Corsini familie bakken de lekkerste koekjes in Toscane. De geschiedenis van de Corsini Biscotti begint in 1921 met de nu overgrootvader Corrado die, ook al was hij nog maar 20, al de meest beroemde bakker van Mont Amiata's Castel del Piano, een pittoresk dorpje in Toscane’s prachtige Maremma regio. Zijn zoon Ubaldo heeft naast de passie van zijn vader ook alle familiegeheimen, technieken en magie van het oeroude bakken meegekregen. Met het verstrijken der jaren werd de kunst over gegeven van vader op zoon en hoewel de schaal wat groter is vandaag de dag, zijn de locatie en vooral de bedrijfsfilosofie onveranderd. Corsini houdt van kwaliteit, kiest de beste ingrediënten, respecteert de regels van ieder fase van bereiding en heeft een enorme toewijding. De magie van die oeroude technieken is te proeven voor hen die van authentieke Toscaanse smaken houden. En wij willen die smaak graag met jou delen. Kom een kopje koffie drinken met een heerlijk Corsini koekje!

"Welke smaak heeft jouw voorkeur? Sterk of mild, alles kan..."