Afval

We zijn ons erg bewust van de afvalberg en de mate waarin wij daaraan bijdragen met onze verpakkingsmaterialen. Aan de inkoopkant van de goederen, die we verbruiken in de keuken en de bar, houden we daar dus rekening mee. Zo komt ons beroemde Evi-brood binnen in plastic kratten die, nadat ze leeg zijn gemaakt, weer naar onze leverancier terug gaan. Dus wij hebben geen lege kartonnen dozen.

Al onze organische afvalstoffen (denk aan het schoonmaken van vuile borden) wordt afgezogen en verzameld in een ondergrondse tank. Alle andere horeca bedrijven in het Nautisch Kwartier maken hier ook gebruik van. Eén keer in de zoveel tijd wordt de tank afgezogen. Het residu wordt elders gebruikt om energie van te maken door middel van biovergassing.
Al het andere afval wordt gescheiden in:

  • rest glas
  • karton
  • plastic
  • overig bedrijfsafval (en dat is dan nog héél weinig)

De afvalverwerker zorgt ervoor dat al het hierboven opgesomde afval 100% wordt gerecycled.
Uiteindelijk gaat ons bedrijfsafval geperst in korrels naar huisbrandinstallaties in Scandinavische landen. Wij zijn dus 100% CRADLE TO CRADLE
 

"Afval scheiden, juist in de horeca."